B&B Werry

B&B Werry is gesitueerd in Simpelveld, Zuid-Limburg. Dit pittoreske dorpje is gelegen in het beekdal van de Eyserbeek. Een dal met steile hellingen en heuvelplateaus met weidse uitzichten. Een uniek stukje Nederland. In en om Simpelveld is genoeg te doen voor jong en oud. Regio Parkstad is de winnaar van de award voor beste toeristische bestemming van wereld. Een bezoek aan een van de vele attracties in Parkstad is de moeite waard. En dat allemaal op nog geen 10 km van Simpelveld!  Scroll eens door onze website voor dagtrips en evenementen.

Directe omgeving

Simpelveld

Vakantie vieren is genieten. Genieten van het Bourgondische leven in Limburg. Dat is Simpelveld op zijn best. Lekker eten en drinken op het pleintje bij de kerk of smullen van zelfgemaakt ijs op het terras van een oude Limburgse hoeve. Onze horeca-ondernemers zullen je gastvrij ontvangen.

Bezoek de website van Gemeente Simpelveld

Wandelen en fietsen

Hou je van wandelen en fietsen? Dan ben je in Simpelveld aan het goede adres. Er is een netwerk van wandel- en fietsroutes uitgezet. Zo bepaal je zelf je eigen route én afstand. Voor de krachtpatsers zijn onze heuvels een uitdaging. Vind je fietsen in het heuvelland te zwaar? Huur dan een fiets met een elektromotor bij het Natuurtransferium ‘Poort Mergelland’.

Bezoek de website van Gemeente Simpelveld voor de diverse routes

Via Belgica

Via Belgica is de door archeologen bedachte naam van een 400 kilometer lange Romeinse hoofdweg, die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. De weg liep van oost naar west dwars door Zuid-Limburg. Overal langs de weg hebben archeologen vondsten gedaan. Al die vondsten vertellen samen het verhaal over hoe Limburg er in de Romeinse tijd uitzag. Ontdek het verhaal van de Via Belgica  en ga op reis door een ver verleden.

Bezoek de website van Via Belgica

Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Het karakteristieke station in Simpelveld is het kloppend hart van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). Op het nostalgische spoorwegemplacement of zittend in de stoomtrein richting Valkenburg waan je je even terug in de tijd. Ieder jaar vinden op het terrein van de ZLSM speciale evenementen plaats, waarin uiteraard een prominente rol is weggelegd voor de stoomtrein. Heel bekend zijn de stoomtreindagen, die vele enthousiaste treinliefhebbers naar Simpelveld weten te lokken. Het zijn stuk voor stuk evenementen voor jong en oud. Of je nu een echte liefhebber bent of iemand met een nostalgische inslag. Jong en oud beleven een dag om nooit te vergeten.

Bezoek de website van ZLSM

Attracties

Kinderstad Heerlen

Kinderstad is ideaal voor een spannend uitje met de kids. Je hoeft je niet druk te maken over het weer en de kinderen kunnen de hele dag spelen, rondjes draaien in de draaimolen, spannende avonturen beleven in de wildwaterbaan en in boomstammen naar beneden langs het gevaarlijke piratenschip.

Bezoek de website van Kinderstad Heerlen

Leisure Dome Parkstad

Leisure-dome geeft vermaak, ontspanning en plezier aan de bezoekers van iedere leeftijdscategorie. In de Leisure Dome vind je tal van activiteiten zoals Glow in the dark minigolf, lasergamen, overdekte speeltuinen, indoor soccer velden en een speelhal. Daarnaast bevat het de Vue bioscoop alsmede diverse eetgelegenheden.

Bezoek hier de website van het Leisure Dome Kerkrade

Gaia ZOO

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland.’  In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.

Bezoek de website van GaiaZOO

Mondo Verde Wereldtuinen

Mondo Verde is een uniek park met verschillende thema’s en een ware belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park en de oudere avonturiers vinden rust en pracht in de wereldtuinen. Maak een reis om de wereld en ontdek de wereld in één dag!

Bezoek de website van Mondo Verde

SnowWorld Landgraaf

SnowWorld Landgraaf beschikt over vijf pistes met zeven liften, waaronder een zespersoons stoeltjeslift. Voor kinderen en beginners zijn er twee oefenpistes van elk honderd meter lang, beide met een eigen hellingsgraad. Daarnaast beschikt SnowWorld Landgraaf over ’s werelds enige officiële indoor FIS-Rennstrecke, waar officiële World Cup- en Europa Cup-wedstrijden plaatsvinden. Ook beschikt SnowWorld over een permanent funpark waar stunts uitgevoerd kunnen worden.

Bezoek de website van SnowWorld Landgraaf

Klimpark Snowworld Landgraaf

Klim via touwladders, obstakels en hangbruggen van paal naar paal op 8 en 12 meter hoogte. Eenmaal boven op de berg aangekomen ga je via de Adventure Trail door een bosrijke omgeving naar de sensationele Ziplines. Deze 1000 meter lange deadride brengt je weer veilig beneden in het dal.  Europa’s grootste Klimpark is gelegen in Landgraaf en is een avontuurlijke outdoor activiteit voor het hele gezin!

Bezoek de website van Klimpark SnowWorld

Drie Landen Punt

Op het Drielandenpunt komen 3 landsgrenzen samen: Nederland, Duitsland en België. Tot 1919 was het Drielandenpunt zelfs een Vierlandenpunt met ”Neutraal Moresnet” als vierde land. Nu wordt deze plek jaarlijks druk bezocht vanwege haar uitgebreide wandelmogelijkheden. Je kunt hier genieten van de beschermde natuur en de vele recreatieve mogelijkheden. Originele programma’s op en rondom een uniek stuk Nederland zullen je zeker weten te verrassen. Welkom op het hoogste punt van Nederland op slechts 11 km van Simpelveld!

Bezoek de website van het Drielandenpunt

Continium Kerkrade

Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt. Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je van alles leert over wetenschap en techniek, is er regelmatig een nieuwe wisselexpo. In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf een stoere technische gadget die je mee naar huis mag nemen.

Bezoek de website van het Continium

Pretpark De Valkenier

Pretpark De Valkenier is een echt familiepark. Ze richten zich op families: kinderen, ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, De Valkenier is voor iedereen. Alle attracties zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Bovendien is dit pretpark het oudste pretpark van Nederland. Niet voor niets weten jaarlijks vele duizenden enthousiaste bezoekers uit binnen en buitenland pretpark De Valkenier te vinden!

Bezoek de website van de Valkenier

Steden

Heerlen

Heerlen is middelgrote stad, dichtbij Simpelveld gelegen en een ideale uitvalsbasis om eens lekker te kunnen genieten van de vele winkels of terrassen die de stad rijk is. tevens biedt Heerlen tal van andere voorzieningen voor zowel jong als oud.

Aken (D)

De stad Aken ligt vlak over de grens bij Vaals, in Duitsland. Deze stad wordt  veel bezocht om zijn waardevolle historische centrum, inclusief prachtige Dom, maar ook veel oude architectuur en de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Daarnaast leent de stad zich uitstekend om winkelen, voor het bezoeken van boeiende musea of om heerlijk te relaxen op één van de vele terrassen.

Valkenburg

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister.

Maastricht

Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is Maastricht: de ster onder de steden! Niet voor niets een geliefde bestemming voor een dagje shoppen, weekendje samen of wereldse vakantie.